26.9.2024. 10:02
1
"Presuda Miloradu Dodiku za mjesec dana, ali prije toga očekuje ga nešto još gore"
Za nama je još jedno ročište Miloradu Dodiku pred Sudom BiH, gdje se vodi proces protiv njega zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika u BiH.

I ovo, kao i prethodna, bilo je konfekcijsko: Odbor za doček Dodika pred Sudom, poneki povik Mile, Mile…, potom njegovi “performansi” u sudnici, koji su repriza prethodnih. Na kraju, kada izađe, ocjena da je sve farsa, politički progon…

Kako god, proces ide dalje, a 30. oktobra bi, valjda, trebali saznati šta je Sud BiH prvostepeno presudio u ovom slučaju. Do tada, još dva ročišta za završne riječi.

Prije toga rezultati lokalnih izbora koji su veoma bitni za Dodika: Bar on vjeruje da su prebitni, jer ističe da će njegov SNSD “pobijediti u 54 opštine”. To je Dodik izjavio u Rudom, ubrajajući i taj gradić u pomenutu brojku, ne osvrćući se na činjenicu da su njegovi sektaši poslali opozicionog protivkandidata za načelnika opštine Marka Novakovića na operaciju nosa koji su mu, prethodno, polomili.

Standarda predizborna priča – uvijek neko slomljenog nosa i uvijek je to protivkandidat nekog iz SNSD-a.

Dodiku je prijeko potrebna pobjeda u što više opština, kako bi se potvrdio kao neprikosnoveni lider u RS, kako je jedini političar sa kojim se treba razgovarati, kako ima snagu…, sve to ne bi li onaj 30. oktobar koliko-toliko razvodnio.

Kako sada stvari stoje, Dodik je daleko od pobjede u 54 opštine. Predaleko, bez obzira na polomljene noseve, popaljena vozila, stalno opserviranje političkih protivnika…, zloupotrebu svih javnih resursa, piše novinar Slobodan Vasković.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.