14.9.2024. 8:37
0
Uzbudljivo šesto kolo WWin lige: Sloboda protiv Veleža, Sarajevo brani stopostotni učinak protiv Posušja
FOTO: sport1.ba
Prvi susret odigrat će se na stadionu Tušanj u Tuzli, gdje će se od 16 sati sastati stari rivali Sloboda i Velež. Oba tima nisu započela sezonu na željeni način, a u proteklih mjesec i po dana promijenili su trenere u nastojanju da poboljšaju formu.

Velež je prije dva dana imenovao novog šefa stručnog štaba, Turčina Irfana Buza, koji će imati zadatak da osvježi ekipu i unese pozitivne promjene. Potencijalna pobjeda bila bi značajan podstrek za "Rođene" na početku saradnje s novim trenerom.

„Reprezentativnu pauzu iskoristili smo na najbolji mogući način, uspjeli smo osvježiti ekipu ali i vrijedno radili i pripremati se za sve ono što nas očekuje u nastavku prvenstva. U Tuzli nas očekuje jako teška utakmica, Sloboda nije niti malo naivan protivnik i trebat ćemo biti jako koncentrisani i spremni odgovoriti na sve zadatke koji nas očekuju. Borbenom i kvalitetnom igrom pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat u Tuzli“, rekao je u najavi ovog meča pomoćni trener Rođenih Samir Merzić, koji će još uvijek voditi ekipu tokom utakmice.

"Ova reprezentativna pauza nam je stvarno došla u dobrom momentu, iz prostog razloga što smo imali 13-14 dana za rad koji nam je falio u periodu između utakmica. Tada ne može tako da se radi, a za neke stvari treba vrijeme. Poslije utakmice u Širokom Brijegu imamo razloga za zadovoljstvo, prije svega bodovno. Ali, isto tako iz te utakmice smo ostali bez našeg i najkvalitetnijeg mladog igrača Hasanovića i sa te strane imamo problem. Imamo dva nova igrača za predstojeću utakmicu, Kunića i Janketića. Igrači su odradili profesionalno ovaj period, izdržali su napore, prije svega u toj prvoj sedmici poslije Širokog Brijega. Imamo danas još jedan trening. Očekujem da će igrači biti motivisani, kao što su bili u prethodne dvije utakmice i da će to sutra biti dobro po nas", rekao je trener Slobode Marko Maksimović uoči utakmice.

Utakmicu između Slobode i Veleža sudit će Sabrija Topalović iz Zenice.

Drugi današnji duel donosi nam susret između Sarajeva i Posušja na stadionu Koševo, s početkom u 20:45 sati.

Ekipa Sarajeva jedina je u ovoj sezoni s maksimalnim učinkom od četiri pobjede u četiri utakmice, te izabranici Zorana Zekića večeras traže nastavak pobjedničkog niza. Ipak, pred njima je izazov u vidu uvijek neugodnog Posušja, koje zauzima treće mjesto na tabeli s 10 bodova, samo dva manje od lidera.

"Imali smo pauzu, mislim da smo je dobro iskoristili u svakom smislu, fizičkom i taktičkom te svakom drugom. Imali smo dovoljno vremena za proučiti ekipu Posušja. Nije šuplja, jako su dobra ekipa sa nekoliko izvrsnih pojedinaca, od kojih sam i ja neke trenirao. Nadam se da je ekipa shvatila sve o čemu smo razgovarali i da će biti skoncentrisani. Jedino tako možemo do novih bodova. Nadam se da će sutra svi sem Đorđevića biti na dispoziciji", kazao je trener Sarajeva u najavi ovog meča.

Sarajevo će u ovom meču biti jače za četvoricu nogometaša. Karlo Lulić i Domagoj Pavičić uspješno su registrovani, a nakon povreda su se vratili Francis Kyeremeh i Vladan Bubanja.

Glavni sudija susreta između Sarajeva i Posušja bit će Dražen Marić iz Bijeljine.

Preostali mečevi šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine nastavljaju se sutra i prekosutra, piše Sport1. 

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.