5.7.2024. 17:41
0
Predsjedništvo BiH usvojilo Budžet institucija BiH, Komšić glasao protiv
Predsjedništvo BiH utvrdilo je na današnjoj vanrednoj sjednici Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu iznosu od 1.355.400.000 KM, glasovima Denisa Bećirovića i Željke Cvijanović dok je Željko Komšić glasao protiv.

Komšić je kazao da je nemoguće za nekoliko sati preći 460 stranica jer je dokument stigao u Predsjedništvo jutros u 10 sati, a sjednica zakazana za 15 sati.

"Smatram da je budžet barem trebao ići u redovnu proceduru u Parlamentarnoj skupštini", kazao je Komšić.

Vijeće ministara BiH na jučerašnjoj sjednici u Mostaru usvojilo je budžet institucija Bosne i Hercegovine za 2024., ali uz korekcije u odnosu na predloženi Nacrt.

Ministarstvu odbrane BiH vraćeno je 1,7 miliona KM od skinutih 3,5 miliona KM, te je Predsjedništvu BiH vraćeno 500.000 KM od skinutih 931.000 KM. Dakle, Predsjedništvu BiH umanjen je prošlogodišnji budžet za 431.000 KM.

Budžet sada Predsjedništvo BiH kao formalni predlagač upućuje na usvajanje Parlamentarnoj skupštini BiH.

Da bi budžet bio usvojen moraju ga podržati oba doma PS BiH, a već su najavljene hitne sjednice i Predstavničkog doma i Doma naroda PS BiH.

Iako je Dom naroda PS u blokadi, Klub Bošnjaka je najavio da će podržati usvajanje Budžeta institucija na hitnoj sjednici.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.