27.6.2024. 8:16
1
Ćudić odgovorila Čavaliću: Vidimo se pred radnicama i radnicima, neradna nedjelja je prioritet
Admir Čavalić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, prihvatio je poziv Sindikata radnika u trgovini da s njihovim članicama debatuje o tome zašto se protivi neradnoj nedelji za koju se one bore. Čavaliću je odgovorila Sabina Ćudić, članica Predsjedništva Naše stranke.

"Imamo konsenzus radnica, poslodavaca i vlasti da radnice u trgovini imaju neradnu nedelju i to je veliki društveni uspjeh za koji, prije svega, treba zahvaliti resornom ministru Amiru Hasičeviću kao izvrsnom medijatoru u procesu pregovora o neradnoj nedelji. Međutim, zastupnik Čavalić smatra da je on taj koji im treba, kao djeci, objasniti šta jest a šta nije za njihovo dobro. Ako zaista bude toliko bahat da se odazove na debatu, na debatu ćemo se odazvati moje kolege iz Naše stranke i ja i argumentovati u korist radnica.

Nema tog novca koji može kupiti slobodan, isplaniran dan bilo s porodicom bilo samostalno, a ako, ipak, gospodin Čavalić hoće da kaže da postoji društveno-politički interes za koji je potrebna žrtva cijele jedne grupacije, u ovom slučaju radnica u trgovini, spremna sam mu reći da je jadno svako društvo koje svoj interes bazira na žrtvi slabije plaćenih ljudi, dominantno žena i da je svako društvo svoj progres postiglo na oslobađanju upravo takvih grupacija", saopćeno je iz Naše stranke.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.