18.6.2024. 16:59
0
Oglasila se Ambasada SAD: Sankcionisani glavni izvori prihoda za Dodikovu korumpiranu pokroviteljsku mrežu
Američka ambasada u BiH se oglasila u vezi sa novim sankcijama Američkog ministarstva finansija (OFAC).

Podsjećamo, tu su Milenko Čičić i Đorđe Đurić, a kada je riječ o firmama, to su: Infinity International Group, Infinity Media, K-2 Audio, Sirius 2010 i Kaldera Company.

Na listi je i Prointer, firma koja je povezana s Igorom Dodikom, kao i TV stanica UNA, također povezana s porodicom Milorada Dodika.

- Danas je Ured za kontrolu inozemne imovine Ministarstva finansija (OFAC) odredio sedam subjekata (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network i Sirius 2010) i dva pojedinca (Đorđe Đurić i Milenko Čičić) koji osiguravaju glavne izvore prihoda za korumpiranu pokroviteljsku mrežu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Dodik je zloupotrijebio službeni položaj kako bi stekao lično bogatstvo preko kompanija povezanih sa njim i njegovim sinom Igorom Dodikom. 

Dok Milorad Dodik i njegova porodica pokušavaju destabilizirati regiju i ugroziti budućnost BiH u euroatlantskim institucijama, Sjedinjene Države će nastaviti koristiti sankcije kao sredstvo protiv korupcije i pozivati pojedince na odgovornost za svoje postupke. Osobe ili subjekti koji se bave aktivnostima sa danas sankcionisanim pojedincima i subjektima rizikuju i sami sankcije - naveli su iz Ambasade.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.