9.6.2024. 17:47
0
Ovo je mladi policajac iz BiH koji je poginuo u dramatičnoj potjeri: Iza nastradalog ostali roditelji i sestre
Policajac Miodrag Savić (27) poginuo je u sudaru koji se dogodio u banjalučkom naselju Lazarevo, dok je bio na radnom zadatku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) se od Savića oprostilo tužnom porukom na društvenim mrežama.

- Posao policajca nikada nije jednostavan i lak, jer izlazak na bilo koju intervenciju u cilju očuvanja javne bezbjednosti može završiti tragedijom. Nažalost, tako je bilo i jučer, kada je prilikom izvršavanja poslova i zadataka u saobraćajnoj nezgodi u Banjoj Luci smrtno stradao naš policijski službenik Miodrag Savić, navedeno je u objavi MUP-a RS na Instagramu.

Ističu da Miodrag nije stigao da dočeka svoj 27. rođendan, koji je 29.avgusta.

- Sa svojih 21 godinu upisao je našu Policijsku akademiju, nakon čega je u junu 2019. godine počeo da radi kao policajac u Policijskoj stanici Lazarevo. Precizan, odgovoran i besprekoran u izvršavanju povjerenih mu zadataka, bio je do zadnjeg dana. Ponosno je nosio i držao do plave uniforme i u tome mu niko nije mogao naći mane, navode iz MUP-a RS.

Kažu da je mladi Savić živio punim plućima, u srcu čuvajući ljubav za porodicu, prijatelje i automobile koje je strasno volio.

- Iza njega ostali su majka Radmila, otac Dragan i sestre, kojima i ovim putem upućujemo izraz iskrenog saučešća. Od našeg kolege Miodraga oprostit ćemo se sutra opijelom koje će biti održano u 12 sati u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, nakon čega će biti sahranjen na lokalnom groblju u banjalučkom naselju Kuljani. Slava mu, stoji na zvaničnoj Instagram stranici MUP-a RS.


Podsjetimo, u nesreći su povrijeđena još dvojica njegovih kolega, kao i vozač Golfa koji je učestvovao u nesreći.

Policajci su bili na dužnosti i nalazili su se u potjeri za vozilom i vozačem, koji je počeo da bježi kada je uočio policiju. Tokom potjere na policijskom vozilu su bili upaljeni i rotacija i sirene. Vozač je nakon sudara službenog vozila i Golfa pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhapšen.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.