29.5.2024. 8:30
2
Damir Nikšić o imenovanju Vukoje: "Pustite nas da ispunimo obavezu prema HDZ-u, šta nas mlavite više. Ako je neustavno sve, što ste nervozni toliko?"
Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Nikšić javio se sinoć za raspravu o imenovanju Marina Vukoje za sudiju u Ustavnom sudu BiH.

- Mi se vrtimo u krug, mlavimo se ovdje i mutimo. Ja stvarno vas ne razumijem, nemojte me pogrešno shvatiti, ako je ovo neustavno, super. Za vas super. Ako je neustavno sve, što ste nervozni toliko? Sačekate jun, sačekate sjednicu, Ustavni sud proglasi neustavnim... Pa pustite nas da ispunimo svoju obavezu prema HDZ-u, ako su se zeznuli... Šta nas mlavite više. Pustite da prema Evropskoj uniji, američkom ambasadoru, njemačkom ambasadoru, svjetskim silama... pustite nas da ispunimo tu obavezu. Ako je neustavna i ako Ustavni sud odluči, ako ste sigurni, ne znam što se nervirate? Pustite da ih zeznemo, ako ćemo ih zeznuti. Pustite da ih nasadimo na tu tehnikaliju i mi smo čisti. Sljedeći put idemo iz početka i tražimo novog. Je l' sad kontate o čemu se radi ovdje - upitao je on.


(Ajdin B.)

 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.