27.5.2024. 12:04
0
Šestogodišnjoj Ajši potrebna transplantacija matičnih ćelija
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za šestogodišnju Ajšu Hodžić iz Sarajeva kojoj je potrebna transplantacija matičnih ćelija u Istanbulu.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17007, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

"Kada vidite ovu djevojčicu i njen preslatki osmijeh nikada ne biste pomislili da ona spada u kategoriju djece iz autističnog spektra. Ona sa njene tri i pol godine nije govorila, niti ostvarivala bilo kakav socijalni i emocionalni kontakt. Na veliku žalost njenih roditelja saznaju da je ona u tom periodu u govornom, socio-emocionalnom razvoju na nivou djeteta od jedne godine", navode iz ovog Udruženja.

Od tada kreće njihova borba i svakodnevan, intenzivan rad malene Ajše sa stručnim licima, logopedima, defektolozima, uključuju je na tretmane senzorne sobe, neurofeedback tretmane...

Rezultati su vidljivi, ali kako bi ona postigla još bolje rezultate, te u septembru krenula u prvi razred potrebna joj je transplantacija matičnih ćelija.

Rezultat je najbolji ukoliko se transplantacija uradi najkasnije do sedme godine, tako da Ajša nema vremena za čekanje. Za dva tretmana je potrebno 19.000 eura.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.