23.5.2024. 18:11
5
Srbi slave glasanje o Rezoluciji o Srebrenici - Vulin: "Ovo je pobjeda Srbije. Mislili su da su Srbi lak plijen. Silu su pokazali, ali istini nisu ubili"
Za nas Srbe ovo je dan ponosa i dan poslije koga treba da svoju politiku uskladimo sa rezultatima glasanja, izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin nakon usvajanja rezolucije.

- Tražili ste lisicu, naišli ste na vuka. Njemačka, SAD i njihove kolonije su mislile da su Srbi lak plijen. Od zemalja koje su ratovale protiv Srba očekivao sam da nas bolje poznaju i više cijene. Silu su pokazali, ali istinu nisu ubili. Više zemalja članica UN nisu podržale rezoluciju, nego što jesu - rekao je Vulin.

Vulin je poručio da je "ovo pobjeda Srbije, njenih iskrenih prijatelja i pobjeda nevjerovatne upornosti i čelične volje predsjednika svih Srba Aleksandra Vučića".

- Istorija nepogriješivo bira ko će je činiti, a Srbi ko će ih voditi. Za nas Srbe ovo je dan ponosa i dan poslije koga treba da svoju politiku uskladimo sa rezultatima glasanja. Svako nam je rekao šta misli o nama, mi Srbi sami biramo prijatelje, ali nas i neprijatelji sami izaberu - poručio je Vulin, prenosi RTRS.

(Ajdin B.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.