22.5.2024. 20:04
0
Sa ruskim i srpskim zastavama: Protest prosrpskih organizacija u Podgorici zbog rezolucije o Srebrenici
FOTO: Cdm.me
U dvorištu između zgrade Vlade Crne Gore i zgrade Ministarstva vanjskih poslova nalazi se veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta.

Naime, u Podgorici se večeras od 19 sati održava okupljanje građana koji su nezadovoljni zbog najave izvršne vlasti Crne Gore da će u UN-u podržati Rezoluciju o Srebrenici.

Iz Uprave policije su ranije kazali kako ovo okupljanje nije prijavljeno.

Kako prenose "Vijesti", organizatori skupa su: Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi.

Oni su poručili da "podnošenjem prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe".

- Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu - rekli su organizatori skupa.



UP je ranije danas saopštila da će snimati to okupljanje, od 18 sati do završetka okupljanja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.