19.5.2024. 11:25
0
U Banovićima napadnuta federalna zastupnica Elzina Pirić: "Jedan profiter, kojem je Bakir Izetbegović dolazio na imanje, je došao sa sinovima i počeo psovati"
Zastupnica u Predstavničkom domu FBiH i predsjednica PDA Elzina Pirić napadnuta je sinoć u Banovićima, saznaje Raport.

Incident se desio oko 18:30 sati, tokom jednog sastanka kojeg je Pirić imala sa stranačkim članovima i aktivistima u sklopu priprema za lokalne izbore.

Pirić je za Raport prepričala šta se desilo.

“Ja sam članovima i aktivistima pričala o aktuelnoj političkoj situaciji, o Rezoluciji i našim prioritetima kao što su borba protiv korupcije, ratnog profiterstva i zaustavljanju izvlačenja novca iz javih preduzeća za privatne džepove.

Tad su počele psovke jednog od tih profitera, koji je došao sa sinovima. Njemu je Bakir Izetbegović dolazio na imanje. Psovali su mi ustašku majku zbog Vukoje, govorili da se preselim u Čapljinu. Tad su krenuli na mene, međutim ljudi su ih zasutavili. Jedan aktivist PDA koji me pokušao zaštiti je bačen na moj automobil i povrijeđen je”, ispričala je Pirić.

Ona dodaje da ovo nije prvi napad na nju, i da se čak počinioci ponavljaju, te da uprkos prijavama nikada nisu dobili ni prekršajni nalog.

Posebno šokantno, kaže Pirić, jeste to da jedan od napadača radi u Sudskoj policiji u Živinicama.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.