17.5.2024. 22:30
0
Vijeće ministara BiH zasjeda u ponedjeljak: Ništa od novih zakona
Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana je za ponedjeljak 20. maj, a na dnevnom redu ponovo nema nijednog zakona, no tačaka dnevnog reda ne manjka.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH ministri će razmatrati Prijedlog odluke o utvrđivanju Plana prijema kadeta u policijske agencije na nivou institucija Bosne i Hercegovine u 2024. godini.

Teška situacija je u Graničnoj policiji BiH koja već nekoliko godina se suočava sa manjkom policijskih službenika dok traje migrantska kriza. Pripadnicima GP BiH kao ispomoć se pridružuju pripadnici MUP Rs, SIPA-e, te određeni broj pripadnika DKPT-a.

Ove i naredne godine iz GP BiH u penziju odlazi značajan broj policijskih službenika. U toku je prijem nove generacije kadeta, ali oni u radni proces mogu stupiti tek nakon okočanog prijema i obuke, a što se očekuje početkom naredne godine.

Direktor GP BiH Mirko Kuprešaković najavio je da će nakon ovog konkursa uslijediti novi prijem kadeta kako bi što brže nadomjestili odlazeći kadar.

Plan prijema kadeta odnosi se i na druge dvije državne agencije SIPA-u i DKPT gdje također ove i naredne godine dolazi do smjene generacija.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu institucija Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a koji nisu razmatrani na prošloj sjednici.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.