14.5.2024. 17:45
0
PDP izlazi na izbore po Schmidtovim pravilima
FOTO: n1
PDP će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima koji će u Bosni i Hercegovini biti održani 6. oktobra. Ovo je jedan od zaključaka današnjeg Predsjedništva stranke na kojem je odlučeno i kako će PDP imati kandidate za načelnike ili gradonačelnike u većini lokalnih zajednica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je kako će stranka na izbore po nametnutim izmjenama Izbornog zakona, a za nametanje je optužio SNSD i stranke vladajuće koalicije na državnom nivou koje su blokirale donošenje rješenja u Parlamentarnoj skupštini.

“Radi se o koaliciji koju interesuju samo fotelje i novčana sredstva. Očigledno se prave druge vrste dogovora iza zatvorenih vrata i očigledno je sve vezano za novčana sredstva”, rekao je Borenović komentarišući izostanak dogovora na sinoćnjem sastanku partnera, piše N1.

PDP će u određenim lokalnim zajednicama ići i sa kandidatima koji će istupiti u ime koalicije koju će formirati sa SDS, ali o tome će biti odlučeno narednih dana. Za sada je poznato da će stranka svoja imena kmati u Banjaluci, Kotor Varošu, Novom Gradu, Kalinoviku i Jezeru.

PDP se osvrnuo i na diplomatski skandal u kojem je počasni konzul BIH u Panami Fatih Kol pod lupom Tužilaštva BiH zbog navodne veze sa narkokartelom Tito i Dino. Očekuju odgovore od članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović o načinima na osnovu kojih je došla do Fatiha Kola koji je imenovan na njen prijedlog.

Da je stanje u diplomatskoj mreži katastrofalno, kaže Borenović, dokaz je i unilateralno djelovanje pojedinih diplomata.

“Bošnjački kadrovi rade šta hoće podnose rezolucije i djeluju unilateralno mimo saglasnosti svih predstavnika u insititucijama”, rekao je ističući da rezolucija u Srebrenici nepotrebna jer “zemlji ne trebaju dokumenti iza koji ne staju svi”.

PDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.