29.9.2024. 8:15
3
"Biseri" predizborne kampanje: "Cajkače" na skupu Rame Isaka; "Ned'o vam dragi Allah da se oni vrate, tada svi možemo kofere pakovati i ići"
Predizborna kampanja, koja je počela 6. septembra, polako ulazi u završnu fazu.

Kampanja za predstojeće izbore će trajati do 5. oktobra, kada nastupa izborna šutnja.

Čisto da podsjetimo naše čitatelje, na ovogodišnjiim izborima ćemo imati 26.089 kandidata, a pravo glasa će imati 3.400.204 birača, uključujući 44.789 birača koji glasaju izvan Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o dosadašnjem dijelu predizborne kampanje, svega smo se naslušali i nagledali, a mi smo za vas izdvojili neke najinteresantnije "bisere" kandidata.

Na prvom mjestu, a ko drugi nego, predsjednik stranke "Snaga naroda" Ramo Isak. 

On je prilikom obraćanja pristalicama ove stranke u zeničkom naselju Gorica, kazao da je "stao na crtu" predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, te spriječio građanski rat u Bosni i Hercegovini.

"Vidjeli ste da su se u više navrata dešavale neke čudne stvari u Bosni i Hercegovini. Prije nekih sedam mjeseci malo je nedostajalo da dođe do građanskog rata. Svi oni koji sad obilaze mjesne zajednice i truju vas protiv vaših komšija, u tom momentu su spremali svoju djecu da bježe iz BiH, a vjerujte mi i oni su uzimali karte da napuste BiH jer su mislili da je građanski rat neizbježan. Šta se desilo? Ja i jedan tim ljudi smo sagledali stanje, vidjeli smo da možemo odgovoriti svim izazovima, stali smo na crtu Miloradu Dodiku i rekli smo mu 'stani, ne može to, i neće to da se desi, BiH nećeš da dijeliš'. Kad je vidio da nema mogućnost da podijeli BiH, kad je vidio da ima nas koji se ne bojimo, da se nisu svi prodali, tada je i on počeo da se ponaša drugačije. Vidite i sami, nema ga ni na mapi", rekao je Isak.



Kakva bi ovo rubrika bila da na njoj nema i predsjednika SNSD-a. Neki su ovu njegovu izjavu protumačili kao prijetnju pacijentima, a on je na to reagovao da je bila šala.

Na predizbornom skupu u Banjaluci, Dodik je opisivao situaciju u kojoj bi se mogao naći pacijent, a kojeg operiše dr Nikola Šobot, inače kandidat SNSD-a za gradonačelnika ovog grada.

"Ono glavni operator na srcu Nikola Šobot, a on glasao protiv njega. To su ti smanjene šanse za život, ne zbog Šobota, već zato što se čovjek prepadne. Prirodno je da se boje ljudi", kazao je Dodik, a njegovim pristalicama je očigledno ova izjava bila simpatična, pa su je dočekali smijehom i pokojim aplauzom. 


Svoje mjesto u ovoj rubrici je našao i Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice i predsjednik "Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad" (BHI KF).

Prilikom govora u Arnautima u Zenici, a obraćajući se protukandidatu iz SDA Spahiji Kozliću, kazao da "ne zna govoriti na ćirilici".

"Ja sam redovne škole i fakultete završio. Ja, Bogom vam se kunem, ne znam ćirilicu niti govoriti na ćirilici", izjavio je Kasumović.



Tu je i izjava, ne toliko poznatog lica na bh. političkom nebu, kandidata "Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad" za Gradsko vijeće Zenice, Denana Pašalića.

On se obratio na političkom skupu BHI KF u zeničkom naselju Puhovac, te govorio šta je sve aktuelni gradonačelnik uradio u toj mjesnoj zajednici. 

"Kada sam ga prvi put 2017. godine doveo u ovu mjesnu zajednicu na džuma namaz, tada je donirao pare da se zamijeni stolarija na našoj džamiji. Ove godine, za vrijeme mjeseca ramazana, ugrađena je toplotna pumpa u našoj džamiji kako bi se moglo i bosih nogu klanjati i obavljati namaz. I ne samo to, ugradio je i dvije klime da bi u ovim sparnim vremenima mogli u džamiji da se rashladimo", kazao je Pašalić. 



Tu nije kraj "provalama" iz BHI KF-a, jer je Mirza Husetić, također kandidat za Gradsko vijeće Zenice, na predizbornom skupu u zeničkoj Drivuši, kazao da nam "Nedo dragi Allah da se vrate oni (SDA) na vlast".

"Imaju li oni stida, nakon osam godina egzistiranja k'o amebe, znači oni su samo disali osam godina, da dođu i da vama ponude da će ovdje biti sve svila i kadifa. Ned'o vam dragi Allah ni meni ni vama da se oni vrate. Ned'o nam dragi Allah da se oni vrate. Ja vam to kažem iskreno, e tada, slobodno svi možemo kofere pakovati i ići", kazao je Husetić, a pristalice Kasumovićeve stranke su te riječi nagradile aplauzom.

Snimak možete pogledati OVDJE.

Na kraju, tu je i snimak sa predizbornog skupa ili, kako je Rusmir, sin Rame Isaka, napisao "popisa stanovništva u Lukovom Polju".

Ono što je nama bilo zanimljivo u vezi ovog snimka je što su "Snaga naroda" i porodica Isak, angažovali i muzičkog gosta za ovu priliku, odnosno, folk pjevačicu Aldinu Bajić.



Dok je ona obavljala svoj dio posla, pristalice "Snage naroda" su plesale.

Snimak možete pogledati OVDJE.

(Ajdin B.)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.