26.9.2024. 14:55
0
Šta se desilo Želji u drugom poluvremenu na Koševu - Kao da je Muftić jedini izašao na teren: Kako je odmicala utakmica, kvalitet i širina rostera je dolazila do izražaja
U 153. po redu sarajevskom derbiju, fudbaleri Sarajeva i Željezničara su odigrali meč bez pobjednika - 1:1.

Po prikazanom na terenu, bio je ovo jedan od najboljih vječitih derbija u posljednjih nekoliko sezona.

Komentar o odigranom meču, za Source.ba portal je dao, igrač koji je nosio dres oba sarajevska kluba. Doduše, Željin samo kratko, dok je bordo dres oblačio u tri mandata na Koševu.

Riječ je o Faruku Ihtijareviću, a u prilogu poslušajte čitav razgovor s njim.

"Željezničar je bolje otvorio utakmicu. Mislim da je Sarajevo se tražilo u veznoj liniji i da je tu nešto 'škripalo', a posebno u zadnjoj liniji, koja je u tim uvodnim minutama bila nesigurna. Nakon nekih taktičkih rokada, Sarajevo je u drugom poluvremenu dominiralo i imalo nekoliko prilika. Kada se sve sabere, možda Sarajevo ima za čim više žaliti, jer je po meni, veći broj prilika većih imalo", kazao je Ihtijarević komentarišući sinoćnji derbi.

Pad Željezničara u drugom poluvremenu ili svjesno povlačenje zbog rezultatske prednosti?

"Mislim da Sarajevo ima širi i kvalitetniji roster i sigurno da i ovi novi igrači koji su u zadnje vrijeme došli će trebati određeni, ja se nadam, što manji period prilagodbe. Sarajevo je bilo dominantnije i da, jednostavno, kako je utakmica odmicala da je to dolazilo do izražaja, da su stisli Željezničar u zadnjoj trećini terena i stvarno je šteta zbog propuštenih prilika", kazao je, između ostalog, Ihtijarević.

(Ajdin B.)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.